Sweep GT Adventure ajopuku, testasi Sami Kemppainen

Istuvuus / Säädettävyys

Puku oli oikein mukavan tuntuinen ja istui hyvin päälle. Takin pitkä selkäosa suojasi hyvin alaselänkin alueen. Takissa on monipuoliset istuvuussäädöt, joita oli helppo kayttää hanskatkin kädessä tarrojen kärjissä olevien kumiosien vuoksi. Tarrat käsivarsissa, vyötäröllä sekä helmassa auttavat takin saamista aina sopivaan istuvuuteen.

Mukavan tuntuiset henkselit pitävät housut sopivalla korkeudella. Housujen vyötärössä on myös hyvä velcro tarra, jolla vyötäröä saa tarvittaessa kiristettyä jopa kymmenenkin senttiä. Housun lahje on tarpeeksi leveä ja riittävän pitkä laskeutuen hyvin kengän päälle. Tarra lahkeen suussa auttaa kiristämään sitä tiukemmalle, joskin ihan kapealla kengällä ajettaessa tarra voisi kyllä olla pidempikin, mikäli lahkeen haluaa aivan tiukalle.

Takissa on jämäkän tuntuiset hihat. Pehmike hihan suussa tekee istuvuudesta mukavan ja helppokäyttöisen vetoketjun ansiosta hihan saa myös riittävän tiukalle hanskan päälle.

Sisävuoren muotoilun ansiosta takki on erittäin ilmava ja mukava käytössä.

Ajossa

Ajossakin puku tuntui oikein mukavalle eikä lepattanut turhaan. Monipuolisia tarroja kiristämällä pienetkin liikkumiset sai pois. Puvun vuori oli myös erittäin mukavan tuntuinen, eikä saumoja edes huomannut ajossa. Pehmeä kaulus kruunaa mukavan kokonaisuuden. Kiinnitysnepparin paikan säätömahdollisuus auttaa jokaista löytämään sopivan tiukkuuden.

Vedenpitävyys & Lämpöominaisuudet

Puku pitää tuulen hyvin eikä päästä viimaa mistään läpi, mutta ei tunnu kuitenkaan liian hiostavalle. Kolmikerrosrakenne antaa monia vaihtoehtoja käytettävyydelle. Eri kerrokset saa helposti irti toisistaan vetoketjujen avulla ja niitä voi käyttää tilanteiden mukaan. Pelkällä kuorikankaallakin ajaessa lämpö riittää hyvin normaalleihin +-20° kesäkeleihin. Kalvo-välikerros lisää vähän lämmittävyyttä ja tekee asun vedenpitäväksi. Paksun lämpövuoren kanssa pärjää varmasti nollakeleilläkin.

Housuissa on etupuolella hyvät ilmastointivetoketjut joiden kautta saa sinne hyvin viilennystä.

 

Takki antaa siihen vielä paljon enemmän mahdollisuuksia. 

Rinnuksissa on magneetilla toimivat ilmastointiläpät, olkapäillä vetoketjulliset ja selässäkin on vielä pitkä ilmastointivetoketju

 

Takin hihoissa on koko käden mittaiset ilmastointivetoketjut jotka saa joko osittain tai kokonaankin auki. Nämä kaikki yhdessä tekevät puvusta mukavan ja ilmastoidun kokonaisuuden kuumillekin keleille.

Puvun päällyskangaskin kestää jo aika hyvin pientä sadetta, mutta kovemmassa sateessa puvun irroitettavat vedenpitävät kalvo-vuoret tulevat tarpeeseen. Kalvovuoren kanssa kovassakin sateessa sisin pysyi kuivana, joten hyvin toimiva kokonaisuus.

Vetoketjut

Puvun vetoketjut toimivat hyvin ja ovat helpot käyttää hanskat kädessäkin. Kaikissa päävetoketjuissa on kunnon isot kumipäällysteiset vetimet. Takin etuvetoketju on hyvin suojattu.

Kalvojen ollessa paikallaan edessä on tuplavetoketju, joka pitää kosteuden poissa. Housujen etuvetoketjussa sekä lahkeiden ketjuissa on myös isot kumiottimet joten niitäkin on helppo käyttää hanskojen kanssa. Yksi erityinen piirre myös suojaavuutta ajatellen on kyljeltä toiselle ulottuva vetoketju jolla takki ja housut saadaan yhdistettyä.

Suojat

Takki tuntui oikein mukavalle ja kyynär- sekä olkapääsuojat olivat jämäkästi, mutta ei häiritsevästi paikoillaan. Vartalon mukaan taipuva ja laadukas elkäsuoja tuntui myös oikein hyvälle. Housujen polvi- sekä lonkkasuojat olivat myös hyvin paikoillaan. Polvisuojien korkeutta oli myös helppo säätää, joka tapahtui suojan taskussa olevia tarroja apuna käyttäen. Hyvin suojaavan ja turvallisen tuntuinen kokonaisuus.

Taskut

Sekä takissa että housuissakin oli riittävä määrä taskuja. Vaikka olen isokätinen, niin taskut olivat riittävän suuria, eikä niiden käytössä ollut mitään ongelmia. Taskujen vetoketjut toimivat sujuvasti ja ison kumisen vetimen ansiosta toimivat hanskojenkin kanssa. Kaikki tarrataskut olivat suojattuja ja myös niitä oli helppo käyttää hanskat kädessä läpän reunassa oleva kumikiinnikkeen ansiosta.

 

Takin neljään etutaskuun saa helposti monenlaista tavaraa ja isoon selkätaskuun esim. varahanskat tai vaikka puvun kalvovuoretkin mahdollisia sateita varten

 

Povitaskut

 

Takin kuoriosassa on sisäpuolella molemmilla puolilla DVD-levykotelon kokoiset povitaskut sekä puhelintasku. Lämpovuoren sisällä on vielä pienempi povitasku sekä uudelleen

puhelintaskukin, joissa säilytettävät pysyvät varmimmin kuivana kaikkia kerroksia käytettäessä. Puhelintaskun koko oli myös reilu joten tilaa riittää hyvin älypuhelimillekin.

Laatu ja ulkonäkö

Takki ja housut ovat laadukkaasti toteutettuja ja näitä suosittelee ilolla myös kavereillekin. Monet pienet yksityiskohdat esim. kauluksen klipsi vetoketjua auki pitäessä kertovat siitä, että kokonaisuuden suunnitteluun on käytetty aikaa ja energiaa. Kokonaisuus on hieno ja jättää hyvän maun niin käyttäjälle kuin katsojallekin.

Sami Kemppainen, Hämeenlinna


Osta tästä puku pakettihinnalla: https://www.eurobiker.fi/erikoistarjoukset/sweep-gt-adventure-puku-pakettihinta.html