Testissä Sweep GT Touring 2 ajopuku, testaajana Sami D. Turku

Päällä Sweepin GT touring 2 ajopuku ja alla Ktm 1190 adventure. Tässä hyvä lähtökohta Suomen kylmenevään syksyyn. Matkaan lähtiessä Vantaalta n.13 astetta lämmintä ja vettä tuli kuuroina niskaan vähän väliä. Jo heti kättelyssä perussäätöjen jälkeen, puku tuntui hyvältä ja istuvalta. Ekan 50 kilometrin jälkeen kiinnitin huomiota polvisuojiin, jotka sojottivat mystisesti polven yläpuolella vähän häiritsevästi. Asia oli kuitenkin helposti korjattavissa housuissa olevien säätötaskujen avulla. Lahkeen sisäosasta vetoketjut auki ja kääntämällä se nurinpäin saa suojan näkyviin. Kolmesta vaihtoehdosta laskin suojat alimpaan ja pim, laakista kohdilleen. Kaikenkaikkiaan puvussa on säätöjä niin paljon, että kaikenmuotoiset kuskit löytää salettiin omansa.


Avattava suuri ilmastointi edessä ja takana.

Seuraavana päivänä olikin jo lämpimämpi ja aurikoisempi keli. Lämpöä mittarissa 17 astetta. Peli tulille ja baanalle. Puku on todellakin lämmin, eikä vaadi alle teepaitaa ja kalsareita kummempia kuteita. Lämpö ja vedenpitävyysvuori yhä paikallaan oli tarve jo avata tuuletusläppiä, joita löytyy sen verran että alkaa ilma liikkumaan puvun sisällä. Tuulettuvuuden huomaa, vaikka nuo sisälmykset ovatkin paikallaan. Heti auringon laskettua ja lämpötilan pudottua kymmenen asteen kantturoihin, tuuletuksen saikin sitten laittaa jo säppiin. Todella hyvä ominaisuus varsinkin keväisin ja syksyisin kun lämpötilaerot voi olla isojakin. Eipähän tarvitse kokoajan irrotella ja pukea lämpövuoria, vaikka vuoret irtoaakin vetoketjulla minuutissa. Se että, lämpö ja vedenpitävyysvuori on erikseen omilla vetoketjuillaan, on myöskin hyvä ominaisuus, jotta kesäkuumallakin saadaan säilytettyä vedenpitävyys.


Reisissä myös ilmastointivetoketjut

Lokakuussa päästiin testaamaan vedenpitävyyttä, kun ilmassa leijui kosteutta ihan pisaroiksi asti. N.150km lenkki näissä oloissa ei aiheuttanut mitään ongelmaa vedenpitävyyden kanssa, vaikka laukussa sadepuku olikin, niin eipä tarvinnut kiskoa sitä niskaan missään vaiheessa. Tämä hyvä. Lämpötilat pyöri 3-7 asteen kieppeillä kun elettiin lokakuun loppua, ja yhä edelleen kalsarit&teepaita kombolla mennään. Toki pitemmille reissuille voisi varmaankin pitkät kalkkunat jalkoihin vetäistä. No kukin tyylillään.


Vetoketjulliset käsitaskut

Lähes ainoina miinuksina itse pidän takin etutaskujen suhteellisen pientä kokoa ja housuihin olisin ehdottomasti halunnut reisitaskut vetoketjullisten sivutaskujen kaveriksi. Toki eipähän tavarat ole niin hukassa kun on vähemmän taskuja mihin kamoja jemmailla. Takin takana oleva iso tuuletustasku toimii oikein oivana juomapussitaskuna, vaikkei se ehkä siihen varsinaisesti olekkaan tehty. Letku tulee olkapäältä ja sen saa helposti potan sisään latkimista varten. Joku pieni lenkki olkapäällä tietty helpottaisi letkun paikallaanpysyvyyttä ja tuuletustaskussa voisi olla pienet lenkit juomapussille jos haluaa jalostaa ajatusta. Etutuuletustaskuihinkin voi varmaan säilöä kaikkea rojua, jos ei muuta paikkaa keksi.Tilaa niissä kyllä on.


Käytettävyyteen liittyviä yksityiskohtia

Yhteenvetona GT Touring 2 Adventure puku on varsin onnistunut luomus, joka omaan käyttööni on aivan loistava. Hyvin istuva, tyylikäs ja toimiva puku kaikinpuolin ja värityskin osui kulkupeliin vielä sopivaksi, niin eipä voi kun tyytyväinen hankintaan olla.


Huom! Osta tästä puku pakettihinnallahttps://www.eurobiker.fi/erikoistarjoukset/gt-touring-2-suit.html