Aloitin puvun testit +1° lämpötilassa ensi kaupunkiajelulla ja sitten moottoritielläkin. Puku oli hyvin lämmin vaikka alla oli vain boxerit ja t-paita. Viima ei tullut mistään läpi ja kokonaisuus tuntui mukavalle.

Seuravana päivänä pääsin testaamaan pukua myös kunnon vesisateeseenkin. Vedenpitävyys puvulla tuntui olevan huippuluokkaa ja ainoat vesipisarat, jotka pitkän ja monipuolisen ajon aikana pääsivät sisään tulivat hihan suista sekä takin helman alta etupuolelta.

Ilmastointivetoketjut parantavat mukavasti hengittävyyttä. Niiden vaikutus on vielä suhteellisen pieni takin vuoren ollessa paikallaan, mutta kun vuoren ottaa pois, niin ilmastointivetoketjujen vaikutuksen huomaa oikein hyvin. Oikein lämpimällä kelillä takin hihansuiden vetoketjut avaamalla saa vielä mukavasti lisää ilmaa sisään.

Kangas tuntuu hylkivän hyvin normaalia likaa, mutta kun tarpeeksi kauan ajaa sopivissa maastoissa, niin hyttysiä ym. pörriäisiä alkaa kertymään kankaallekin.

Takin ja housujen lämpövuoren kanssa sopiva käyttölämpötila tuntuu olevan johonkin +20° paikkeille asti. Kun tulee turhan lämmin, niin ne irtoavat todella nopeasti vetoketjulla sekä parilla nepparilla, ne saa rullattua mukavasti pieneen tilaan ja ovat myös helpot ja nopeat laittaa takaisinkin. Ilman vuoria puku on huomattavasti kevyempi ajaa ja tuuletuskin tuntuu paljon peremmin. Ilman vuoria sopiva käyttölämpötila on ehkä jossain +15°- 25° asteen välillä.

Taskut

Tykkään todella puvun taskuista. Aikaisemmin olen kohdannut ongelmia liian pienten taskujen kanssa, mutta takin sekä housujen isoihin ja suojattuihin taskuihin mahtuu helposti vähän evästä, kypärälukko ja selfie stick myöskin. Housujen reisitasku toimii hyvin lompakolle ja roiskesuojatut käsitaskut toimivat hyvin isoillekin käsille, avaimille ym. tarvikkeille.

Taskuja on juuri sopiva määrä, vetoketjujen isoista vetimistä on helppo ottaa kiinni hanskatkin kädessä ja ketjut liikkuvat sujuvasti.

 

Takin povitasku on tilava ja sinne saa hyvin mahtumaan karttoja, muistiinpanoja tai vaikkka iPadinkin ja puhelintaskussa on myös hyvin tilaa vaikka isommallekin älypuhelimelle.

Vyötäröllä olevissa säätötarroissa on runsaasti säätövaraa ja muovisten vetimien johdosta niitä voi myös käyttää hanskat kädessä vaikka kesken ajonkin. Itse tykkään rennommasta fiiliksestä eikä takki lepata häiritsevästi löysilläkään säädöillä, mutta tarvittaessa kiristyskin käy helposti.

Housujen lahkeet ovat väljät ja istuvat hyvin kenkien päälle sellaisenaan ja antavat myös sopivasti ilmaa sisään. Kiristys käy myös helposti tarroilla ja tiukka lahje on paljon mukavampi vesisateella ja kylmällä kelillä.

Takin hihan vetoketjuissa on myös kunnon vetimet ja ne saa hyvin hanskan varren päälle. Takin ja housut saa myös yhdistettyä toisiinsa vetoketjulla, mutta itse on huomannut eroa silleen ajaessa.

Ajossa

Puku tuntui ajossa sopivalle, suojat löysivät hyvin paikkansa, eikä mitään isompia lepatuksia tuntunut. Vyötäröä sai vielä ajaessakin helposti säädettyä tarranauhoilla tiukemmalle, niin halutessaan pääsi eroon niistä pienistäkin

Takin kaulus on erittäin mukavan tuntuinen, hihansuun pehmeä materiaali on tuntuu tosi mukavalle perinteiseen pintakankaaseen verrattuna ja saumatkaan eivät tuntuneet pahalle missään kohtaa, joten kokonaisuus on erittäin mukava päällä

Laatu ja ulkonäkö

Laadun, ulkonäön sekä yksityiskohtien perusteella pukua voisi helposti pitää kalliimpanakin. Pienet yksityiskohdat vetoketjuissa, hihansuissa ym. antavat arvokkaan vaikutelman. Puku on tosi laadukkaan oloinen ja tuntuu samalle myös käytössäkin. Vielä 3v takuu siihen päälle, niin sitä on helppoa suositella myös muillekin.

Testannut: Sami Kemppainen, Hämeenlinna.

Osta tästä ajopuku pakettihinnalla: https://www.eurobiker.fi/erikoistarjoukset/challenger-evo-musta-pakettitarjous.html